Rosenthal

Med sitt prisbelønnede porselens design, trendy livsstils kolleksjoner, moderne og elegante klassikere, setter Rosenthal gang på gang standard for estetikk og individualitet. Etablerte skikkelser fra arkitekturens samt design og kunst verden, samt de heteste nykommerne er med på å skape Avant-garde middags samlinger og sofistikerte møbler.

With its award-winning porcelain design, tren-dy lifestyle collections and modern, elegant classics, the Rosenthal brand raises the bar time and again for aesthetics and individuality. Established figures from the worlds of architec-ture, design and art, but also the hottest new-comers and talents design avant-garde dinner table collections, foster a joy of giving and create sophisticated furnishings.

TAC 2.0

TAC 2.0

1. april 2019 er det 100 år siden Walter Gropius grunnla den tyske skolen for kunst, design og arkitektur : THE BAUHAUS.  Samme mann står bak TAC fra Rosenthal, hvorav TAC RoRo var det opprinnelige utspringet. TAC RoRo ble designet i 1967, da Walter besøkte den lille byen Selb i Tyskland hvor han deltok på åpningen av Rosenthal am Rothbühl-fabrikken, som han også hadde designet med sitt Boston-baserte firma The Architects Collaborative (TAC).  Etter å ha tapt et veddemål måtte Walter designe bingen til Rosenthals kjæledyrgris og det er grisen som gikk under det fantastiske navnet RoRo (for Rosenthal am Rothbühl).  Selv om Gropius modernistiske grisebinge forble urealisert, har han heldigvis gjennomført andre arkitektur-og designkonsepter for Rosenthal, deriblant TAC fabrikkbygningene i Selb og Amberg og TAC te-serviset.  Med sine geometriske former, bueformede håndtak og minimalistiske, dog svært estetiske detaljer står TAC-teserviset som et designikon selv den dag i dag.  Men hva ble det av den søte lille grisen RoRo, som nesten skrev arkitektonisk historie? Vel, i stedet for å leve et liv i en kul Bauhaus-bungalow, levde han sine dager annerledes enn planlagt, men allikevel glad og lykkelig på en helt vanlig gård i Øvre Pfalz.  TAC serviset står i dag meget sterkt i Rosenthalfamilien og har gjennom årenes løp vært dekorert med flere ulike motiver og farger. Mange deler har kommet til og vi ser i dag et helt komplett serviset som både egner seg til hverdag og fest.  I dagens sortiment får vi TAC i helt hvitt, med platinakant, dekor i sort, sølv eller gull, samt at noen deler kommer også i sort matt porselen.  I forbindelse med jubileet lanserer vi denne våren TAC Stripes 2.0 som inneholder deler med sølvdekor, deler i rødt glass, deler med spiraler og geometriske mønstre – alle på de samme ikoniske formene. Vi lanserer også noen limitert utgaver, som ex TAC Stripes Black og TAC Rhythm hvorav dekoren på sistnevnte er designet av den fargerike kunstneren Bethan Laura Wood.

1. april 2019 er det 100 år siden Walter Gropius grunnla den tyske skolen for kunst, design og arkitektur : THE BAUHAUS.

Samme mann står bak TAC fra Rosenthal, hvorav TAC RoRo var det opprinnelige utspringet. TAC RoRo ble designet i 1967, da Walter besøkte den lille byen Selb i Tyskland hvor han deltok på åpningen av Rosenthal am Rothbühl-fabrikken, som han også hadde designet med sitt Boston-baserte firma The Architects Collaborative (TAC).

Etter å ha tapt et veddemål måtte Walter designe bingen til Rosenthals kjæledyrgris og det er grisen som gikk under det fantastiske navnet RoRo (for Rosenthal am Rothbühl).

Selv om Gropius modernistiske grisebinge forble urealisert, har han heldigvis gjennomført andre arkitektur-og designkonsepter for Rosenthal, deriblant TAC fabrikkbygningene i Selb og Amberg og TAC te-serviset.

Med sine geometriske former, bueformede håndtak og minimalistiske, dog svært estetiske detaljer står TAC-teserviset som et designikon selv den dag i dag.

Men hva ble det av den søte lille grisen RoRo, som nesten skrev arkitektonisk historie? Vel, i stedet for å leve et liv i en kul Bauhaus-bungalow, levde han sine dager annerledes enn planlagt, men allikevel glad og lykkelig på en helt vanlig gård i Øvre Pfalz.

TAC serviset står i dag meget sterkt i Rosenthalfamilien og har gjennom årenes løp vært dekorert med flere ulike motiver og farger. Mange deler har kommet til og vi ser i dag et helt komplett serviset som både egner seg til hverdag og fest.

I dagens sortiment får vi TAC i helt hvitt, med platinakant, dekor i sort, sølv eller gull, samt at noen deler kommer også i sort matt porselen.

I forbindelse med jubileet lanserer vi denne våren TAC Stripes 2.0 som inneholder deler med sølvdekor, deler i rødt glass, deler med spiraler og geometriske mønstre – alle på de samme ikoniske formene. Vi lanserer også noen limitert utgaver, som ex TAC Stripes Black og TAC Rhythm hvorav dekoren på sistnevnte er designet av den fargerike kunstneren Bethan Laura Wood.

Brilliance Fleurs des Alpes

Brilliance Fleurs des Alpes

Brilliance Fleurs des Alpes

Brilliance Fleurs des Alpes

Brilliance Fleurs Sauvages

Brilliance Fleurs Sauvages

Sanssouci Chambre Bleue

Sanssouci Chambre Bleue

Maria Pink Rose

Maria Pink Rose

Junto & Terra Cotto (Sambonet)

Junto & Terra Cotto (Sambonet)

ROSENTHAL_2_12_201630141.jpg
Rosenthal_Junto_Elbmadame_16.jpg